Innowacje w edukacji ekologicznej studentów - SAYENKO, Tatiana Vasilevna (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2011)
W artykule omówiono sposoby modernizacji procesu kształcenia przez edukacjęekologiczną w szkole jako paradygmat rozwoju kompetencji w końcowymetapie Dekady Edukacji na rzecz ZrównowaŜonego Rozwoju (2011–2014).