Informatyczne przygotowanie przyszłego nauczyciela matematyki - WÓJTOWICZ, MAREK (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2010)
W artykule chciałem zwrócić uwagę na potrzebę właściwego przygotowaniainformatycznego przyszłego nauczyciela, ponieważ w zmieniającej się rzeczywistościuczniowie coraz częściej korzystają z komputera oraz innych urządzeńmultimedialnych i należy im pokazać, jakie są możliwości wykorzystania tychurządzeń do wspomagania procesu nauczania i uczenia się.