Tendencje rozwoju procesu kształcenia zawodowego w szkole wyższej w społeczeństwie informatycznym: w kontekście Ukrainy - OGIENKO, OLENA; LYTOVCHENKO, IRINA (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2010)
Artykuł zawiera analizę wyzwań i możliwości kształcenia społeczeństwa informatycznego;ukazuje zmiany organizacji procesu kształcenia, jak również tło,trendy oraz kierunki rozwoju kształcenia zawodowego w szkole wyższej naUkrainie.