Narzędzia e-learningu wspomagające proces edukacji informatycznej w odniesieniu do progresu wiedzy informatycznej wśród słabszych studentów - RAJS, ROBERT (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2010)
Artykuł opisuje doświadczenia oraz wnioski wyniesione z prowadzenia kursóww zakresie przedmiotów informatycznych realizowanych w Instytucie PolitechnicznymPaństwowej WyŜszej Szkoły Zawodowej w Krośnie z pomocąsystemu portalowego na bazie platformy Moodle.Prezentowany artykuł opisuje analizę kursu, który powstał w celu przedstawieniamoŜliwości systemu wirtualnej edukacji Moodle1, na którym jest budowana platformaE-student naleŜąca do Państwowej WyŜszej Szkoły Zawodowej w Krośnie.Przedstawiono wykorzystanie systemu e-learningu dla przedmiotu „Informatykaw turystyce” na kierunku: Turystyka i rekreacja w PWSZ Krosno.Na podstawie badań – wyników z testów/ćwiczeń praktycznych pośród studentówkierunku: Turystyka i rekreacja oraz egzaminu końcowego z przedmiotu„Informatyka w turystyce” w postaci pracy w systemach Voyager Travel, Hotel,Euroticket On-Line stwierdzono wyraźny związek pomiędzy zastosowaniem narzędziwspomagających proces edukacji dostępnych w platformie e-learningowejw portalu E-student PWSZ Krosno.