Innowacyjne koncepcje w dydaktyce techniki - PAVELKA, Jozef (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2010)
W tym artykule opisano zmiany w edukacji do pracy, techniki i technologii realizowanej w ramach kształcenia ogólnego na Słowacji i za granicą w historycznej perspektywie. Ta analiza jest nowatorskim podejściem w zakresie badań metodologii uczenia technicznej edukacji.