Wykorzystanie subwencji EU dla poprawy środowiska dla edukacji technicznej - ČERNÝ, Jan; ZUKERSTEIN, Jaroslav; NOVOTNÝ, Jan (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2010)
Włączenie Republiki Czeskiej do Unii Europejskiej otworzyło możliwości korzystania z funduszy strukturalnych dla zapewnienia dobrych warunków dydaktycznych prowadzenia edukacji technicznej. Dzięki tym środkom można zapewnić podstawowe warunki środowiska dydaktycznego do nauki w laboratoriach FVTM.