Zmiany i tendencje zachodzące w uzyskiwaniu uprawnień zawodowych na poziomie wyższym - JANKA, Ryszard Marian (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2010)
Zagadnieniem wymagającym szybkiego rozwiązania jest silniejsze powiązanie kształcenia na wszystkich poziomach, a w szczególności na poziomie wyższym, z potrzebami rynku pracy.