Edukacja zawodowa menedżerów w świetle przemian cywilizacyjnych - WŁODARSKA-ZOŁA, Lidia (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2010)
W artykule przedstawiono implikacje wynikające z przemian cywilizacyjnych dla edukacji zawodowej menedżerów. Konieczność radykalnych zmian w systemie edukacji w dziedzinie zarządzania uzasadniono wieloma czynnikami, przede wszystkim potrzebami rynku pracy i dokonującymi się w Europie procesami integracyjnymi. Wskazano kierunki tych zmian, które już można zauważyć i tendencje, które powinny pojawić się w przyszłości.