Znaczenie kultury i jej relacji z różnymi sferami ludzkiej działalności - KOSTRITZA, Natalia Mikolaivna (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2010)
Artykuł przedstawia kulturę z różnych naukowych pozycji i poglądów, pokazany jest również jej nierozerwalny związek z edukacją, religią, moralnością, polityką i prawem.