Retrospektívy koncepcií technického vzdelávania - KOŽUCHOWÁ, Mária (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2015)
Autorka príspevku vychádza z historickej retrospektívy koncepcií technického vzdelávania. Skúma ich zameranie a dôvody, ktoré spôsobili zmenu kurikula. Najväčšiu pozornosť venuje výskumne ladenej koncepcií technického vzdelávania, ktorá rozvíja šesť najdôležitejších schopností pre vedecké bádanie. Sprecíznenie edukačných krokov výskumne ladenej koncepcie vychádza z experimentálneho overenia na základných školách.