Spoločenské zmeny v súčasnej multikultúrnej spoločnosti - Kominarec, Igor (KULTURA – PRZEMIANY – EDUKACJA, 2013)
Autor v príspevku na základe analýzy spoločenskej situácie nastoľuje potrebu riešenia multikultúrnej výchovy v spoločnosti. V edukačnom prostredí má v tejto výchove dôležitú úlohu každý vychovávateľ. V súvislosti s multikultúrnosťou prostredia je potrebné zmeniť aj obsah ich prípravy. Navrhuje zaradiť do vzdelávacích programov a mediálnych vplyvov aj problematiku multikulturality.