Ocena jakości edukacji w oparciu o metodologię u-map - Lukáčová, Danka (KULTURA – PRZEMIANY – EDUKACJA, 2016)
Celem niniejszego artykułu jest ukazanie metodologii tworzenia u-map, które są używane do porównywania wskaźników jakości edukacji na uczelniach wyższych. Praca prezentuje opis metodologii i jej zastosowanie do charakterystyki wskaźników jakości na uniwersytecie w Andijan (Uzbekistan).