Faktory ovplyvňujúce komunikáciu v multikultúrnom edukačnom prostredí - Kominarec, Igor; Kominarecová, Edita (KULTURA – PRZEMIANY – EDUKACJA, 2013)
V príspevku je analyzovaná problematika faktorov vplývajúcich na komunikáciu v edukačnom prostredí. Obsah štúdie je zameraný na komunikačné štýly a kompetencie v práci učiteľa. V nasledujúcej časti orientujeme pozornosť na multikultúrnu komunikáciu v obsahovom kurikule a jej efektivitu v edukačnom procese. V poslednej časti štúdie je analyzovaný faktor rodovej odlišnosti v komunikácii. Štúdia má teoretické zameranie, jej obsah vychádza z dvoch výskumných projektov ktoré jej autori koordinovali v Slovenskej republike.