Rower miejski w Łodzi – ocena użytkowników - Pamuła, Anna; Gontar, Beata (Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy, 2020)
System rowerów miejskich pozwala na wypożyczenie roweru z dowolnej stacji i jego zwrot. Celem badań było poznanie opinii użytkowników na temat aplikacji wspomagających ten system. Zakres badania dotyczył korzystania z systemu w Łodzi i oceny wybranych cech aplikacji.