Zaawansowanie technologiczne przedsiębiorstw sektora MŚP w Polsce - Siuta-Tokarska, Barbara (Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy, 2020)
W publikacji Zaawansowanie technologiczne przedsiębiorstw sektora MŚP w Polsce przedstawiono zarys problemu dotyczący potencjału i konkurencyjności technologicznej w organizacji oraz dokonano zestawienia danych statystycznych przedsiębiorstw sektora MŚP w Polsce na tle wybranych krajów Unii Europejskiej (UE), odnoszących się do ich poziomu nowoczesności technologicznej. Artykuł ma charakter poznawczo-syntetyzujący, którego ideą jest wskazanie na sytuację przedsiębiorstw sektora MŚP wysokich technologii w Polsce w odniesieniu do takich przedsiębiorstw w wybranych krajach UE.