Konstytucyjno-prawna analiza pojęć „komunikowanie”, „środki społecznego przekazu” oraz „dialog społeczny i obywatelski” - Litwin, Tomasz (Polityka i Społeczeństwo, 2021)
Artykuł wyjaśnia i opisuje pojęcia ‘komunikowania’, ‘środków społecznego przekazu’, ‘dialogu społecznego’ i ‘dialogu obywatelskiego’ w świetle przepisów Konstytucji RP z 1997 r. W pracy wykorzystano podejście prawno-dogmatyczne oraz następujące metody wykładni przepisów prawnych: językowo-logiczną, celowościową oraz systematyczną.