Wojna informacyjna w globalnej przestrzeni bezpieczeństwa międzynarodowego w XXI wieku (wybrane aspekty) - Szkurłat, Izabela; Żebrowski , Andrzej (Polityka i Społeczeństwo, 2023)
W artykule wskazano na prowadzoną aktualnie wojnę informacyjną w aspekcie międzynarodowym. Scharakteryzowano, jak zmieniła się globalna przestrzeń informacyjna po wybuchu konfliktu zbrojnego pomiędzy Rosją a Ukrainą. Dodatkowo zaprezentowano w jaki sposób propaganda, manipulacja i dezinformacja wpływa na relacje międzynarodowe.