Robert Wiszniowski: zintegrowane zarządzanie strategiczne rozwojem państwa – doświadczenia polskie. Wybór dokumentów z komentarzem, Wydawnictwo Adam Marszałek, Toruń 2013, 176 ss. - Glinka, Kamil (Polityka i Społeczeństwo, 2020)
.