Alfred Lutrzykowski, Robert Musiałkiewicz I Fabian Nalikowski (red.): „Miasta Przyszłości. W poszukiwaniu nowego paradygmatu zarządzania i rozwoju”, Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa we Włocławku, Włocławek 2017, ss. 210 - Kotarba, Bogusław (Polityka i Społeczeństwo, 2020)
.