Jakub czopek: „Dwie dekady przemian. Monografia czasopisma społeczno- -kulturalnego „Profile” (1968–1989)”, Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, Rzeszów 2017, 214 ss. - Furman, Wojciech (Polityka i Społeczeństwo, 2020)
.