Kamila Sierzputowska (rec.) Grzegorz Bonusiak, Friuli – Wenecja Julijska. Autonomie Europejskie Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, Rzeszów 2022, ss.150. - Sierzputowska, Kamila (Polityka i Społeczeństwo, 2023)
.