Dariusz Juruś: W poszukiwaniu podstaw libertarianizmu. W perspektywie rothbardowskiej koncepcji własności, Księgarnia własności, Księgarnia akademicka, Kraków 2012, 322 ss. - Matuszek, Krzysztof (Polityka i Społeczeństwo, 2020)
.