Jubileusz pięćdziesięciolecia polonistyki rzeszowskiej - Pasterski, Janusz (Tematy i Konteksty, 2013)
Tekst zawiera sprawozdanie z obchodów jubileuszu pięćdziesięciolecia studiów polonistycznych w rzeszowskim ośrodku akademickim.