Parę uwag o konferencji “Poezja okolicznościowa lat 1730-1830 w Polsce. Nowe (?) perspektywy badawcze” - Magryś, Roman (Tematy i Konteksty, 2012)
Tekst zawiera sprawozdanie z konferencji naukowej Poezja okolicznościowa lat 1730-1830 w Polsce. Nowe (?) perspektywy badawcze, która odbyła się w dniach 24-26 kwietnia 2012 r. w Uniwersytecie Rzeszowskim i Państwowej Wyższej Szkole Wschodnioeuropejskiej w Przemyślu.