Otwarcie Centrum Języka i Kultury Polskiej w Uniwersytecie Mateja Bela w Bańskiej Bystrzycy (Słowacja) - Pasterska, Jolanta (Tematy i Konteksty, 2012)
Tekst zawiera sprawozdanie z uroczystości otwarcia Centrum Języka i Kultury Polskiej, która odbyła się 9 października 2012 r. w Uniwersytecie Mateja Bela w Bańskiej Bystrzycy (Słowacja).