Zmiana interpretacji przepisów prawa podatkowego - Dokukin, Katarzyna (Acta Iuridica Resoviensia, 2025)
Artykuł podejmuje problematykę związaną ze zmianą wydanej interpretacji przepisów prawa podatkowego. Norma kompetencyjna w tym zakresie przyznana została ministrowi właściwemu ds. finansów publicznych w odniesieniu do interpretacji ogólnej oraz Szefowi KAS, wójtowi, (burmistrzowi, prezydentowi miasta), staroście lub marszałkowi województwa w odniesieniu do interpretacji indywidualnych. Autor dokonuje wykładni przepisów prawa w przedstawionym zakresie, formułuje wnioski oraz wskazuje na istniejące luki prawne dotyczące przedmiotowej materii prawa.