Celowość i znaczenie wprowadzenia obowiązku zachowania tajemnicy spółki w P.S.A. - Moniczewski, Karol (Acta Iuridica Resoviensia, 2022)
Opracowanie porusza problematykę obowiązku zachowania tajemnicy spółki przez członków organów w prostej spółce akcyjnej (P.S.A.). Dotychczas problematyka ta nie była przedmiotem opracowań literatury. Analizie podlega zakres zarówno przedmiotowy, jak i czasowy tajemnicy spółki, charakter regulacji oraz jej znaczenie i funkcjonowanie w Kodeksie spółek kapitałowych.