Międzynarodowy Sąd Arbitrażowy przy Izbie Handlowej i Przemysłowej Federacji Rosyjskiej – wczoraj i dziś - Ganıyeva, Salimya (Acta Iuridica Resoviensia, 2017)
Międzynarodowy Sąd Arbitrażowy w przy Izbie Handlowej i Przemysłowej Federacji Rosyjskiej (zwany dalej ICAC w RFI) jest znany i autorytatywny zarówno w ramach Federacji Rosyjskiej, jak i poza jej granicami. W artykule wyjaśniono, jakie jest tło popularności ICAC i dlaczego budzi zainteresowanie oraz co jest jego istotą, z powodu której ICAC różni się od innych organów rewolucyjnych ds. rozstrzygania sporów. W tym artykule Czytelnik znajdzie odpowiedzi na te pytania.