Psychologiczne aspekty taktyki przesłuchań oskarżonego - Polák, Peter; Kubík, Ondrej (Acta Iuridica Resoviensia, 2017)
Podstawową treścią merytoryczną artykułu jest analiza ogólnych zasad psychologicznego podejścia do przesłuchiwania oskarżonego, a także wyjaśnienia możliwych stylów prowadzenia takich przesłuchań.