Transnarodowe skutki decyzji urzędu antymonopolowego Republiki Słowackiej - Tekeli, Jozef (Acta Iuridica Resoviensia, 2019)
W niniejszym artykule autor zajmuje się ponadnarodowymi skutkami decyzji Urzędu Antymonopolowego Republiki Słowackiej jako organu ochrony konkurencji o charakterze krajowym, jednak w kontekście prawa europejskiego. Zwraca on uwagę na stosowanie krajowego prawa konkurencji w ścisłym powiązaniu z przepisami prawa zawartymi w podstawowych dokumentach Unii Europejskiej. W tekście wspomniano również o europejskich tendencjach w ujednolicaniu przepisów dotyczących ochrony konkurencji.