Umorzenie procesu zawieszonego w związku z niemożnością doręczenia odpisu pozwu - Mendrek, Aneta (Acta Iuridica Resoviensia, 2020)
W artykule autorka poddaje krytycznej analizie nowe unormowania wprowadzone nowelizacją k.p.c. z 4 lipca 2019 r., m.in. z punktu widzenia prawa do sądu (zarówno w aspekcie dostępu do sądu, jak i rzetelnie ukształtowanego postępowania), oraz formułuje postulaty de lege ferenda.