System ochrony praw człowieka w Europie oraz Australii i Oceanii. Kontekst uniwersalny, specyfika regionalna, uwarunkowania realizacyjne. Z okazji 60. rocznicy Traktatów Rzymskich, 25. rocznicy podpisania Traktatu o Unii Europejskiej i 30. rocznicy utworz - Piękoś, Karol (Acta Iuridica Resoviensia, 2017)
.