Analysis of Socio-Economic Impacts of Unemployment on the Population of Slovakia - Burdová, Anna (Acta Iuridica Resoviensia, 2019)
W artykule skoncentrowano się na kwestii bezrobocia jako problemie społeczno-gospodarczym. Odniesiono się do wysiłków rządu na rzecz stworzenia możliwości pomocy osobom bezrobotnym w wejściu na rynek pracy i rozpoczęciu pracy. Opracowanie określa różne narzędzia i działania polityki zatrudnienia i rynku pracy, które mają na celu łagodzenie i/lub zapobieganie niekorzystnemu wpływowi bezrobocia na życie człowieka.