Postępowanie naprawcze zażalenia poziomego w świetle nowelizacji Kodeksu postępowania cywilnego z 9 marca 2023 r - Basta, Jan (Acta Iuridica Resoviensia, 2024)
Opracowanie stanowi próbę analizy postępowania naprawczego w zakresie zażaleń poziomych. Zagadnienie postępowania naprawczego w zakresie tego rodzaju środka zaskarżenia nie było aż do 1 lipca2023 r. ujęte w ustawie. Praca ta stanowi zatem analizę postępowania naprawczego względem zażaleń poziomych po wejściu w życie ustawy nowelizującej Kodeks postępowania cywilnego z 9 marca 2023 r.