Przejdź do sekcji głównej
Przejdź do głównego menu
Przejdź do stopki
Open Menu
Aktualny numer
Archiwum
O czasopiśmie
O czasopiśmie
Zespół redakcyjny
Zmiana nazwy i ukierunkowanie publikacji
Etyka publikacji
Polityka prywatności
Dla autorów
Przesyłanie tekstów
Procedura rezenzowania
Kontakt
Szukaj
Zarejestruj
Zaloguj
Strona domowa
/
Archiwum
/
Tom 21 Nr 1 (2017): Polish Journal for Sustainable Development
Tom 21 Nr 1 (2017): Polish Journal for Sustainable Development
DOI:
https://doi.org/10.15584/pjsd.2017.21.1
Opublikowane:
2017-06-30
Turystyka kulinarna w świetle koncepcji zrównoważonego rozwoju w Polsce
Anna Jęczmyk, Krzysztof Kasprzak
7–14
PDF
Wydawnictwa oficyny Abrys jako zadanie edukacyjne. Upowszechnianie retardacji jako element alternatywnej edukacji. Część II.
Krzysztof Kasprzak
15–24
PDF
Wpływ promieniowania ultrafioletowego na wybrane choroby gałki ocznej i na zapadalność na zwyrodnienie plamki związane z wiekiem
Aneta Lewicka-Chomont
25–32
PDF
Badania techniki ze znakowaniem dżdżownic, wprowadzaniem do gleby i odnajdywaniem osobników dla biomonitoringu
Christopher Nathan Lowe, Kevin Richard Butt, Kevin Cheynier
33–40
PDF (English)
Analiza nierównomierności dopływu ścieków do miejskiej oczyszczalni w Zamościu
Adam Masłoń
41–48
PDF
Zmiany temperatury wody i zjawisk lodowych rzeki Ner (centralna Polska) w latach 1965-2014
Mariusz Ptak
49–56
PDF
Park krajobrazowy - możliwości ochrony przestrzeni
Beata Raszka, Krzysztof Kasprzak
57–68
PDF
Wykorzystanie transplantowanych plech Hypogymnia physodes (L.) Nyl. W ocenie zanieczyszczenia miasta Rzeszowa
Magdalena Tanona, Paweł Czarnota, Bernadetta Ortyl
69–80
PDF
Konieczność zachowania i ochrony studni kopanych jako rezerwuaru wody pitnej
Natalia Żurek, Maciej Bilek, Sebastian Wójcik-Jackowski
81–86
PDF
Język / Language
English
Język Polski