O nazwach pizzy w polskich lokalach gastronomicznych na tle kategorii glokalności
DOI:
https://doi.org/10.15584/slowo.2022.13.27Słowa kluczowe:
onomastyka, nazwa własna, pizza, glokalnośćAbstrakt
Artykuł poświęcony jest poszukiwaniu miejsca nazw pizzy w systemie onomastycznym. Autor rozważa stopień prioprialności badanych jednostek leksykalnych. Tłem analizy jest kulturowa kategoria glokalności.
Pobrania
Opublikowane
2022-12-15
Jak cytować
Tomasik, P. (2022). O nazwach pizzy w polskich lokalach gastronomicznych na tle kategorii glokalności. Słowo. Studia językoznawcze, (13), 408–417. https://doi.org/10.15584/slowo.2022.13.27
Numer
Dział
METODOLOGIA, INNE KATEGORIE NAZW WŁASNYCH
Licencja
Prawa autorskie (c) 2022 Słowo. Studia językoznawcze
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.