Turystyka kulinarna w świetle koncepcji zrównoważonego rozwoju w Polsce
DOI:
https://doi.org/10.15584/pjsd.2017.21.1.1Słowa kluczowe:
turystyka kulinarna, rozwój zrównoważony, zrównoważone rolnictwo, zrównoważona turystykaAbstrakt
Podstawową i niezbywalną funkcją rolnictwa jest produkcja żywności, ale poza tym gospodarstwa rolne generują także liczne dobra i usługi innego typu. Z rolnictwem i obszarami wiejskimi jest związana turystyka kulinarna, która może rozwijać się na tych terenach zgodnie z koncepcją rozwoju zrównoważonego. Celem artykułu jest przybliżenie problematyki turystyki kulinarnej w koncepcji zrównoważonego rozwoju rolnictwa.
Pobrania
Opublikowane
2017-06-30
Numer
Dział
Artykuły
Licencja
Prawa autorskie (c) 2017 Polish Journal for Sustainable Development
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne – Bez utworów zależnych 4.0 Międzynarodowe.